Agymenés,  COVID-19,  Túlkapások

Csak oltásigazolással lehet majd repülni? Miért?

Megosztás

Az ausztrál Quantas légitársaság járatain a jövőben csak azok a külföldiek utazhatnak, akik bizonyítani tudják, hogy oltva lettek koronavírus ellen (forrás). Az se kizárt, hogy a jövőben további légitársaságok is követni fogják a példáját.

Bennem viszont felmerül egy kérdés, mivel több információ is napvilágot látott már arról, hogy azon embereket nem is szükséges oltani, akik már átestek a fertőzésen. Tehát miért van szükség erre? Kíváncsian fogom figyelni az információkat azzal kapcsolatban, hogy esetleg elég lesz-e azt is igazolni, hogy valaki átesett a fertőzésen, vagy ragaszkodni fognak az oltáshoz.

a populáció azon részét, amely már átesett a fertőzésen, valószínűleg nem kell majd oltani, és minél később érkezik meg a vakcina, ez a csoport annál nagyobb részt fog képviselni a teljes lakosságon belül

Vályi-Nagy István (forrás)

Nem vagyok ellene az oltásnak, nem is félek tőle. Amint lesz egy oltóanyag (mindegy, hogy amerikai, kínai, vagy orosz), ami megkapja az engedélyt az EU-tól is és az OGYÉI-től is, elsők között fogom beoltatni vele magam. Nem gondolnám, hogy ártani akarna vele az embereknek egyetlen gyógyszergyár sem. Egyszerűen nem érdekük. Ennek ellenére nem értem, ez is igen logikátlan lépésnek tűnik.

Ha tetszett a cikk, oszd meg bátran! Ha pedig kíváncsi vagy a következő agymenéseimre, kedveld a Facebook oldalam!