Agymenés,  Filmek,  Művek

Látlak – filmajánló

Megosztás

Kívánhatnék én is boldog karácsonyt. Sőt, írhatnám, hogy boldog új évet kívánok. Még őszintén is gondolnám, mert jót kívánni jó, adni jó. Viszont mivel most mindenhonnan ez folyik, én most ezt átugornám és egy eszményi jó filmet ajánlanék. Ami nem karácsonyi, nem újévi és semmi ilyesmi. Nevezzük kicsit menekülésnek az űnnepek elől. 🙂 A film címe Látlak. Figyeljünk a piros figyelmeztetésre, mert spoilert tartalmaz!

Hivatalos tartalom

A feleség hűtlensége beárnyékolja a Harper család életét. A férj, Greg nyomozó, aki egy fiatal fiú eltűnése ügyében nyomoz. Miközben a munkáját végzi, próbálja rendezni kapcsolatát a nejével. Jackie is mindent megtesz annak érdekében, hogy feledtesse a botlását, azonban úgy tűnik, hogy a bűntudata lassan az agyára megy, amikor szokatlan dolgokat kezd tapasztalni a házukban. Ám a furcsa jelenések egyre gyakoribbak lesznek, a megmagyarázhatatlan gonosz már Greg és Jackie kisfiát fenyegeti.

https://port.hu/adatlap/film/mozi/latlak-i-see-you/movie-219014

A besorolás pedig krimi, dráma, horror. Már most elárulom, hogy a horrort én innen levenném és helyette thrillert írnék. Merthogy ez a film az. És abban egy remekmű. A horror pedig egyszerűen nem igaz rá.

Vélemény…

Kezdjük a történettel. Adott a Harper házaspár és a kamasz fiuk. Az anya (Jackie, Helen Hunt) megcsalta a férjét. Erről lemaradunk, viszont megtudjuk, hogy kivel. Természetesen nagyon nagy viszály keletkezik belőle. A férj (Greg, John Tenney) nehezen viseli, nem is igazán engedi magához közel a feleségét. A fiuk pedig még fenyegetésig is eljut, nem tud megbocsájtani.

Greg nyomozó. Épp egy eltűnt gyerek ügyében nyomoz, ami különösen emlékezteti a 10 évvel ezelőtti gyerekrablásokra. Csakhogy a tettes épp a büntetését tölti.

No de a fő szála a cselekménynek mégsem ez, hanem a Harper család otthonában történő megmagyarázhatatlan jelenségek. Különös zajok, cserélődő képek a falon, mosógépbe kerülő evőeszközök, stb. Persze választ kapunk mindenre, ha végig nézzük a filmet. Két szemszögből is. Ennyi még talán belefért spoiler mentesen.

A színészek játékára sem lehet panaszunk. Hozzák, amit kell, hitelesen alakítját a szerepeket.

A filmben lebilincselő az atmoszféra. Odaszegez, folyamatos feszültséget tart fenn. Teszi ezt nagyon jó hanghatásokkal, jó vágásokkal és szerencsére a szokásos hirtelen a néző agyába robbanó hangok és képek nélkül. Ami nekem kifejezett pozitívum, mert nem bírom.

Azért vannak negatívumok is, vagyis legalább is érthetetlen dolgok is. Figyelem, ez a bekezdés erős spoilert tartalmaz!
Én például felébrednék arra, ha levizelnének úgy, hogy fölöttem állnak. Vagy, ha ilyen jól lopakodnék a házon belül, mint Alec (Owen Teague), akkor lehet más utat választottam volna a gyerekrabló megbuktatására és nem vállaltam volna a közvetlen konfliktust.

Összességében tényleg egy remek filmet kaptunk. Még akkor is, ha furcsa módon ugyan, de le van értékelve a film.

Egyértelműen 10/10 az értékelése a filmnek véleményem szerint.

Megtekintés

A film megtekinthető az HBO GO-n, ahol nincsenek fent korlátlan ideig a filmek, szóval érdemes nem túl sokáig várni vele.

Jelenleg elérhető akár YouTube-on is. Azt nem linkelném be ide. Ha valaki a szürke megoldást választja, egy keresést legalább érjen meg neki a dolog. 🙂

Ha tetszett a cikk, kedveld és oszd meg bátran! Ha pedig kíváncsi vagy a következő agymenéseimre, kedveld a Facebook oldalam!