COVID-19,  Túlkapások

Nagyon kemény büntetés Nagyatádon – válaszra várunk

Megosztás

Több helyen is olvashattuk, hogy 500.000 Ft-ra és 60 nap bezárásra büntettek egy nagyatádi pékséget, mert a tiltott időszakban beengedtek egy 60 év körüli vásárlót.

Kedves Vásárlóink! Sajnálattal tudatjuk Önökkel,hogy üzletünket a mai napon a rendőrség bezáratta! Őszintén elmondjuk…

Közzétette: Adrien Pécsek – 2020. november 27., péntek

https://kpsvr.hu/cikk/2020-11-28-nagyatadi-pekseg-bezarasa-fontos-reszletek-derultek-ki

A fentiekkel nem is lenne gondom, mert a szabály, az szabály. Viszont több probléma is van a dologgal…

Hogy lehetséges, hogy bejelentésre mentek ki? Miért nem volt elég figyelmeztetni az üzletet? Miért kellett ilyen szigorú büntetést alkalmazni? A vásárlót miért nem büntették meg? Egy maszkban és szemüvegben belépő, 60 éves emberről hogy lehet megbizonyosodni, hogy elmúlt-e már 65 éves, amikor az üzletben dolgozó ember nem hatósági személy, így nincs jogosultsága elkérni az illető személyi igazolványát?

Megszervezett lett volna?

Az ember ilyenkor kicsit tovább gondolkodik. A rendőrnek érdeke vajon büntetni? Kap részesedést belőle? Menthetetlenül felvetődnek ezek a kérdések, mert más magyarázat nincs.

Bejelentésre mentek ki. Ki jelentette be az esetet? Aki bejelentette, honnan tudta, hogy épp szabályszegés történik? Nem hiszem, hogy egy 60 év feletti, maszkot viselő emberről messziről kiabálna, hogy bizony még nincs 65 éves.

Elrettentően kemény büntetés. 500.000 Ft és 60 nap kényszerpihi, ami még nagyobb érvágás. Különösen így, hogy közeledik a karácsony. Viszont gondolom szép részesedés…

A vásárlót nem büntették meg. Ez is furcsa, hiszen ő is szabályszegést követett el. Neki sem szabadott volna bemmenie a boltba.

Ezek alapján úgy gondolom, hogy a 60 éves embert a rendőrök direkt küldték be, akit aztán vártak kinn. Érdeke lehet a rendőrnek is, mert kap a pénzből. Valamint konkurencia harc is lehet mögötte. A többit meg már tudjuk.

De lehet, hogy tévedek! Jó lenne látni a Magyar Rendőrségtől legalább egy Facebook posztot, amivel tiszta vizet öntenek a pohárba és minden kétséget kizáróan bebizonyítják, hogy a boltos hibázott, ennél többet is tehetett volna és talán nem is az első eset, hogy szabályt szegett. Csak mert így az ember bizalma bizony megtörik és elkezd kételkedni abban, hogy a rendőrség a magyar emberek adójából kapott pénzért cserébe tényleg a magyar embereket védik és nem pénzbehajtóként működnek.

Ha tetszett a cikk, kedveld és oszd meg bátran! Ha pedig kíváncsi vagy a következő agymenéseimre, kedveld a Facebook oldalam!