Google,  Technológia,  Zsibbadjunk

Van min picsogni – nem lesz korlátlan a tárhely a Google Fotókban

Megosztás

Tipikus magyar emberek vagyunk. Eddig lehetőségünk volt ingyen, akármennyi fotót feltölteni a Google Fotók rendszerébe, bizonyos megkötésekkel. Ennek vége lesz, megszűnik ez a lehetőség 2021. június 1-től, így megint van okunk picsogni.

Nem értem a felháborodottságot, szerintem a lehető legkorrektebbül járnak el. Nézzük…

  • Több, mint fél évvel előre szólnak
  • Nem érinti a már feltöltött fájljainkat, csak az újonnan feltöltött fájlok kezdik el fogyasztani a 15GB keretünket. Értsd: ha eddig feltoltál 567GB képet és videót, azok megmaradnak, elérhetők lesznek továbbra is.
  • Ígéretük szerint biztosítani fognak egy eszközt, amellyel a vacak fotókat még meg is lehet keresni és törölni is lehet.

És mi mégis picsogunk. Hogy milyen ez már. Persze az nem sokaknak tűnik fel, hogy mekkora erőforrásokat zabálhatnak az így felöntött képek. Hetente 28.000.000.000 (!) képről beszélünk, amit ingyen tárolnak.

Úgy gondolom, hogy teljesen korrekt az eljárásuk, nincs min picsogni (igyekszem többet nem leírni). Alternatívát is kínálnak, nem is drágán. 690 Ft/hó áron 100GB hely, ami valószínűleg elég lehet egy átlagembernek. (Ha meg nem, akkor nekik is és másoknak is vannak ennél jóval nagyobb tárterületet kínáló csomagjaik. Az otthoni NAS-okról már nem is beszélve.)