Agymenés,  COVID-19

2021 is megy a kukába?

Megosztás

Mint ismeretes Ugur Sahin professzor, a Pfizer-BioNTech-vakcina egyik alkotója szerint csak 2021. telére érjük el, hogy normális életet élhessünk.

2020. már elúszott

Azt nem nagyon kell boncolgatni, hogy a 2020-as évünk egy katasztrófa a koronavírus járvány miatt.

Fontos, hogy kitartsunk és betartsuk az érvényben lévő járványügyi intézkedéseket! Akkor is, ha nem értünk velük egyet. Ezt nem lehet eleget hangsúlyozni.

Nézzük az idei évet. Magyarországon ugye március óta áll a bál. Igaz, hogy volt enyhe időszak, de azóta nem volt egyetlen nap sem az országban, amikor ne lett volna érvényben valamilyen korlátozás. Én korlátozásnak gondolom a boltokban történő maszkhordási kötelezettséget is.

Ami viszont most van, az tényleg azt sugallja, hogy 2020-ban már nem számíthatunk semmi jóra. Nincs más választásunk, az alábbiakkal idén már együtt kell élnünk.

  • Nincs semmilyen megszokott kikapcsolódási lehetőségünk.
  • Sportolási lehetőségeink is minimálisra csökkentek.
  • A gyerekkel rendelkezők folyamatos bizonytalanságban vannak tartva, hogy meddig járathatják iskolába, óvodába, vagy épp bölcsödébe a gyerekeket.
  • Már sokszor nyílt színen is maszkot kell hordanunk.
  • Este 8-tól tilos kilépnünk.
  • A fentebbiből következik, hogy ha kutyák vagyunk, akkor fizikailag igen megterhelő estéknek nézünk elébe, igen sokat fogunk sétálni.
  • Ki tudja még, miket csapnak hozzá. Főleg, hogy a totál bezárt Ausztria a példaképünk…

Tény, hogy azt ígérték, hogy december elején enyhítenek, ha csökkenni fognak a számok. Véleményem szerint viszont nem fognak. Ezt egy következő írásomban kifejtem majd, itt nagyon nem passzol a témába, hogy miért nem.

UPDATE! A cikk írása után jutott tudomásomra, hogy a jelenleg érvényben lévő intézkedések február 8-ig biztosan meglesznek! Tehát a karácsonynak és a Szilveszternek lőttek.

UPDATE2! Nem igaz a fenti hír, a korlátozások december 11-ig hatályosak!

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/december-11-ig-ervenyesek-hatalyban-levo-intezkedesek

Ha pedig nem csökkennek a számok, nem enyhítenek, mehet a kukába a karácsony és a Szilveszter is. Sokan a szüleiket sem tudják majd meglátogatni karácsonykor, az új évet meg legjobb esetben is a nappaliban ülve töltik, kabarét nézve…

2021. is kuka?

Úgy tűnik, hogy igen. Eleve még mindig nincsen egyetlen engedélyezett vakcina sem. Ha lesz, azokat még le kell gyártani, valamint emberfeletti logisztikával el kell juttani mindenhova.

Hátráltatni fogják a folyamatot az oltásellenesek is. (Akikről szintén tervezek agymenést írni.)

Ha pedig végre megkezdődik a tömeges oltás, annak sem rögtön lesz kézzelfogható hatása, szóval várni kell.

A korlázotó intézkedéseket pedig eltörölni biztosan nem fogják addig, míg el nem érjük a nyájimmunitást. Ami pedig igen sokára jöhet még el. A professzor úr nem véletlenül jelölte meg a jövő telet.

Arról meg már nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha megkezdődik a tömeges oltás és a vírus jelentősen mutálódik. Nem sok esély van rá, de megtörténhet. Ha pedig megtörténik, akkor kezdődik minden elölről.

Magyarul élni talán 2022-ben fogunk. Létezni addig is, de ez nem élet. Kitartást mindenkinek!

Ha tetszett a cikk, oszd meg bátran! Ha pedig kíváncsi vagy a következő agymenéseimre, kedveld a Facebook oldalam!