Agymenés,  Apple,  Technológia

Ejnye Apple: a legújabb macOS teljesen tönkrevághatja az ember méregdrága laptopját

Megosztás

Divat mostanában szidni a Windows 10-et az elbaltázott frissítések miatt. Volt már olyan is, hogy akár az SSD-nk életét rövidíthette meg. Ezek mellett NVMe SSD használata esetén javasolt várni a kegújabb nagy frissítéssel, mert indulásképtelenné teheti a gépet.

A Windows felhasználók viszont nagyon is jó helyzetben vannak a macOS használókhoz képest. Egyes laptokra telepítve azt szimplán egy könyvtámasszá változtatja.

Igen, az Apple megint megcsinálta!

A problémát a macOS frissen kiadott, Big Sur kódnévre hallgató változata okozhatja a 2013-ban vagy 2014-ben kiadott 13 colos hordozható gépeken. Ha a probléma előjött, akkor jelenlegi állás szerint teljesen használhatalanná válik a gép és sem a beállításokat tároló nem-felejtő RAM törlése, sem a gép alapvető funkcióit felügyelő SMC chip resetelése nem oldja meg.

Az Apple már tud a problémáról, de mit kezdeni nem tud vele. Gari már nincs ezekre a gépekre, magyarul, ha ebbe gyanútlanul belefut valaki, akkor vehet egy új, méregdrága Macet. Persze, ha még ez sem elég ahhoz, hogy eltérítse az embert az „Apple érzéstől”.