Főkép
Agymenés,  COVID-19,  Statisztikák

COVID-19 halálozás számolása

Megosztás

Figyelmeztetés!

Fontos, hogy mindig tartsuk be az érvényben a koronavírus járvánnyal kapcsolatban érvényben lévő szabályokat! Azokat nem véletlenül alkotják meg, mindannyiunk érdekét szolgálják!

Nálunk mindenkit koronavírusos halottnak könyvelnek el, akinél bármikor megállapították a vírust

MÜLLER CECÍLIA, (országos tisztifőorvos)

Egy példával szeretném illusztráltatni, ha már egyszer más nem teszi meg helyettem, mert efölött a média nagyon is elsiklott.

Tegyük fel, hogy egy 23 éves, teljesen egészséges férfi ember vagyok. Kontaktkutatás1 közben betalálnak és tesztelnek. Tegyük fel, hogy a teszt is megtörténik és az eredmény is megszületik időben (sajnos sok ellenkező információ kering) és kapok 10 nap karantént.
Ezt a 10 napot törvénytisztelő polgár módjára el is töltöm otthon, teljesen tünetmentesen, csak a pozitív teszt miatt.
A karantén végén megérkezik a határozat, amely szerint szabad vagyok. Ennek megörülök, bepattanok az autóba, hogy kicsit kieresszem a gőzt, viszont egy kanyart benézek, felbprulok és otthagyom a fogam.

Mi lesz a fenti példa eredménye, a tisztifőorvos asszony kijelentését szigorúan értelmezve? Az, hogy beszámolnak engem is a koronavírus áldozatai közé ráadásul úgy, hogy semmilyen alapbetegségem nem volt.

Mit lép erre a média a kattintások érdekében? Szerintem nem nagyon kell kivesézni, de megfodult a fejemben néhány cím, ami napvilágot látna…

  • „Gyász! Elhunyt egy 23 éves ember”
  • „Az áldozatok között van egy 23 éves férfi is, akinek semmilyen alapbetegsége nem volt”
  • A vírus nem válogat! 23 éves, egészséges férfi is az áldozatok között van

Facebookon várom a további cím ötleteket. Valamint arra is kíváncsi lennék, hogy mások szerint ez miért van így? Tényleg, 2020-ban a tudomány nem képes arra, hogy nagy biztonsággal megállapítsa a halál okát?
Vagy esetleg azért kell, hogy legyenek számok és könnyebben elfogadjuk a járványgörbe ellaposítása érdekében tett intézkedéseket?

Frissítés

Nem értek mindennel egyet Dr. Gődény Györggyel. Egyáltalán nem utasítom el például a vakcinákat, mert nem hiszem, hogy azzal ártani akarnának nekünk. Viszont ebben a videóban nagyon jól összeszedte, hogy miért is lehet akár hatalmas ferdítés is a naponta közölt elhunytak száma.

Igen elgondolkodtató, hogy miért így számolják az elhunytakat…

1: Attól tekintsünk most el, hogy mennyire hatékony a kontaktkutatás, vagy hogy van-e egyáltalán. Erről még lehetséges, hogy fogok értekezni.