Agymenés,  COVID-19

Napi gyűjtemény, azaz így kell az emberekben félelmet elültetni

Megosztás

Az ember szabadidejében békésen felmegy megnézni, hogy mi a helyzet a közösségi médiákban. Persze nem kerülhető ki, hogy tájékoztatva legyünk a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, de elborzadva látom, hogy mennyire félelemben akarják tartani az embereket.

Mi lenne a jó?

https://koronavirus.gov.hu/
https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu
Ez a hivatalos weboldal és a hozzá tartozó Facebook oldal. Akit érdekel, minden nap közzéteszik a járvánnyal kapcsolatos fontos adatokat. Számok, intézkedések, gazdaságra gyakorolt hatás, vakcina, egyebek.

Ehelyett mi van?

Beszéljenek helyettem csak a mai nap megjelent cikkek. Tudjátok, csak a kiegyensúlyozott, hiteles tájékoztatást szem előtt tartva. Ja nem.

Frissítés! Ezek bizony már a cikk megszületése után kerültek be. Van pár…

Meg se próbálnak kiegyensúlyozottan írni a dologról. Ha valaki csak ezeket olvassa, nem csodálkozom, hogy retteg.

Mi lehet a cél?

Erre a legkönnyebb válaszolni. Kattintás. Abból jön a webes médiumoknak a pénz. Nem hiszem, hogy bárkinek is újat mondok, de azért tudnak ingyenesek lenni, mert reklámbevételük van mellette. Minél több a kattintás, annál több a pénz.

Figyelem!

Mint minden írásomban, itt is leírom, hogy tartsuk be a járványügyi előírásokat! Nem kell rettegni, nem kell pánikolni, csak ésszerűen viselkedni és hiteles forrásokból tájékozódni!